sobota 31. januára 2009

Policajná párty

Ako iste už všetci počuli a videli, na stredajšiu párty došli aj niektorí, čo neboli pozvaní. Ale aby sa nešírili rôzne upravované verzie príbehu, tu je pravda:

Začalo sa to všetko nevinne..ako vždy. Na Facebooku sa objavilo pozvanie na "Second Semester Opening Party at Länsikatu", spojené s výzvou - prekonajme rekord v počte prítomných. K niektorí nevedia, tak Länsikatu je moja budova a zhodou okolností sa to všetko malo odohrávať na mojom poschodí.

V stredu sa nedialo nič zvláštne, iba večerom, okolo deviatej začali prichádzať prví ľudia. O pol som sa zobrala aj ja, zamkla som izbu a išla som na druhý koniec chodby ku babám z Grécka, ktoré sa rozhodli nechť si izbu otvorenú, čo znamenalo, že tam sa mohlo vstupovať v rámci párty.
Tam to bolo super, baby (Anastasia a Panagiota) hrali na gitare a spievali (väčšinou po grécky, video je na Facebooku). No a ked skončili, tak sa pustila hudba, lebo mali našťastie aj repráky. No a človek sa ani nenazdala a chodba bola plná ľudí, ďalší stále prichádzali. Pomaly už ani tú hudbu nebolo počuť..ono sa počas celého večera nič nedialo - celá párty spočíva v tom, že človek prekecia celý večer. No a len tak stojím a rozprávam sa, keď sa dvere vedúce na schody otvoria a nimi vošli dvaja policajti...keď si ich ľudia všimli, hneď rýchlo vbehli do najbližších otvorených dverí a zavreli. Takže neviem, čo sa potom dialo, ale predpokladám, že odišli. To mohlo byť okolo 10 večer.

Párty pokračovala a rovnaký scenár sa však opakoval aj pre polnocou. Prišli, všetci zmizli a oni znova odišli. Párty pokračovala, bolo to stále lepšie a lepšie, všetci sa zapisovali menami na veľký papier na stene (aby sa zistila účasť), pred mojouizbou sa nedalo ani pohnúť, nieto ešte do nej vojsť ;). Dala som sa do reči s jednou Francúzskou, trochu sme po francúzsky reč dali a ona ma veru pochválila, veľmi milé od nej. Ale späť k téme. No a zrazu len príde šum chodbou, že policajti idú..nikto tomu dáko nevenoval pozornosť, lebo však takéto reči sa šíria ľahko..keď len zrazu sa otvoria dvere na schodisko a šiesti policajti vošli. To sme sa rýchlosťou blesku všetci zdekovali a snažili byť ticho. Chvíľu sa nič nedialo...a potom zrazu BUCH BUCH BUCH (na dvere). Míša (Čech - jeho izba) išiel otvoriť a tam policajt "Get out of the room. Go to your room. The party is over. NOW!!!" (Všetci von. Choďte do svojich izieb. Párty sa skončila. TERAZ!!!) No nič príjemné to veru nebolo. Všetci sme sa začali trúsiť von, ja som išla aj so Zuzanou do mojej izby a policakti medzitým búchali na ostatné izby a vyháňali ľudí von. Zuzana si vzala veci a odišla. Policajti potom postávali po chodbe a kontrolovali, či všetci odišli, vzali nám aj ten papier s menami. No a potom odišli. Neboli veľmi dôslední, lebo veru niekoľko ľudí ešte potom vyšlo na chodbu, kde čakal ostatncých poschovávaných kamarátov a debatovali. Ale asi o pol hodinu všetko utíchlo a bolo.

Nebol to však, ako sa ukázalo, koniec. Hneď na druhý deň si každý medzinárodný študent našiel v maile niečo takéto:

To all international students:
this academic year, there has been continuous complaints about loud and disturbing parties in the Joensuun Elli flats organised by the international students. We have been flexible with the matter this far but now we have come to the point where a stricter policy is needed.
From now on, when we hear about the complaints, the persons in question will be asked to come to the International Student Services for questioning and their universities will be informed. On the grounds of the questioning, the students may loose their right to study in the University of Joensuu.
Päivi

Ale ani to nie je koniec. Ukázalo sa, že dvaja študenti z mojej chodby dostali ešte jeden mail od Päivi - a to predvolanie na študijné oddelenie. Boli tam včera a boli vraj veľmi nepríjemní. Padal vyhrážky typu - ešte jedna párty na chodbe a bez ohľadu na to, či tam budeš alebo nie, tak poletíš z intráku aj zo školy..a podobné veci.

Celé je to však divné. Míša si je istý, že tú políciu zavolala jeho fínska suseda, ktorá už raz na neho napísala obvinenie na ubytovaciu spoločnosť - vraj "hlasno konverzoval". ??? To čo je za blbosť? A prečo mu nešla najprv zaklopať, nech je láskavo tichšie a až potom nepísala obvinenie? A keď sa ich Anastasia pýtala, kto zavolal políciu, tvrdili, že niekto z tretieho poschodia..ale to je podľa mňa blbosť, lebo keď je na inom poschodí hluk, tak nevieš presne, ktorá izba to bola. No a prišlo udanie presne na izby 223 a 228 - ktoré sú hneď vedľa, kde býva Fínka. Podľa mňa ju iba kryjú..a aj preto sa deje celý tento humbug, lebo sa sťažovala Fínka. Keby sa sťažoval cudzinec, tak by to až tak nebrali - a hlavne, cudzinec by sa nesťažoval, ale išiel by to riešiť priamo k človeku, prípadne by sa pridal k párty. Ale nevolal by políciu.

Čo si o tom myslíte vy?

5 komentárov:

  1. jeziiiiiiis, to ake strasidelne veci tam? sajmon, neze sa ty do vazenia este dostanes, mon dje....:))) a my nahodou s tebou)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no .. a pojdeme všetci sediet .. ako nám to raz jeden prislusnik v I.U slubil :-D hihihih
    no ale parada, aspon vzruso mate a ndrenalin :-D
    dufam, že aj my niečo takéto obdobné zažijeme - poriadnu párty!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. fu tak je mi luto tych dvoch, co si to zlizli na studijnom, to je nefer, tak ale niekto zaziva policajne razie v krcme a iny zas na intraku, ale ta finka udavacka fakt mala ist najprv za vami a nie hned volat flojdov...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dakujem ti mila moja, za koment pod moj blog:) cmuky puky, a uz by sio mohla aj ty enjaky novy napisat, ze ako sa u vas zjarnieva, pripadne teda nezjarnieva:) a ako to vyzera teraz vonka:)

    OdpovedaťOdstrániť